Enig resultaat

Show sidebar

LED Batten

Wanneer je opzoek bent naar een LED TL armatuur dan is de kans groot dat je een LED batten bent tegen gekomen. Een LED Batten is namelijk een prima alternatief voor een LED TL armatuur. Op deze pagina vindt je naast ons ruime aanbod, uitleg over wat een LED batten nu precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is LED Batten?

Een LED Batten is een product wat je steeds meer terugziet wanneer je opzoek bent naar een LED armatuur. Maar wat is een LED Batten? En wat is het verschil met een LED TL armatuur? Hieronder leggen we het in het kort uit wat een LED batten is en wat de voor- en nadelen zijn.

Een LED batten is een LED armatuur waarbij gebruik wordt gemaakt van een geïntegreerd LED systeem. Dit houdt in dat de lichtbron in het armatuur is verwerkt. Het licht wordt afgegeven doordat er LED strips in het armatuur zitten verwerkt. Kortweg gezegd is een LED batten een LED TL armatuur die compleet wordt geleverd.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere kenmerken die een LED Batten uniek maken t.o.v. een traditionele LED TL armatuur. Zo heeft een LED batten vaak een slim design. Hierdoor kan deze eenvoudig in ruimtes worden geplaatst met een minimale inbouw hoogte.

Een nadeel is echter wel dat wanneer een LED batten is opgebrand, deze helemaal vervangen dient te worden. Bij een LED TL armatuur kun je simpelweg de LED TL buis uit het armatuur draaien en deze vervangen voor een nieuwe LED TL buis. Een kanttekening is echter wel dat over het algemeen een LED producten een extreem lange levensduur hebben. Zo heeft een kwalitatief LED batten armatuur een levensduur van meer dan 50.0000 branduren.

Het kiezen van de juiste LED batten armatuur

Er is veel keuze aanwezig wanneer je opzoek bent naar een LED batten. Het is daarom verstandig om van te voren goed na te denken over wat voor een soort LED armatuur je precies wilt gaan aanschaffen.

Zo kun je naast een standaard armatuur ook kiezen voor een high lumen LED batten. Een LED armatuur met high lumen is een stuk energiezuiniger. Dit komt doordat deze een hogere lichtopbrengst (mer lumen) hebben met hetzelfde wattage als die van een standaard armatuur.

Hiernaast kan er ook gekozen worden voor een LED T5 armatuur. Dit is een LED batten armatuur dat geleverd wordt met een 1,5 meter aansluitsnoer incl. eurostekker, op het armatuur zit vaak een aan- en uitknop en wordt geleverd met een koppelstuk. Hiermee zorg je ervoor dat de LED batten koppelbaar word.

Ook is het verstandig om te kijken naar wat voor kleur licht uit het armatuur komt. Zo kan er een LED batten armatuur gekozen worden in drie verschillende lichtkleuren: 3000K (warm wit licht), 4000K (natuurlijk daglicht) en 6400K (wit licht). De meest gekozen optie hierin is een LED batten 4000K.

Tot slot moet je kijken naar hoeveel licht je nodig hebt om een locatie of ruimte te verlichten. Als je dit eenmaal in kaart hebt gebracht dan kun je gaan kijken naar welk LED armatuur hiervoor gebruikt kan worden. Hieruit kan een keuze worden gemaakt in drie verschillende lengtes. Zo kan er gekozen worden voor een LED batten 60 cm, 120 cm en 150 cm. De lengte die het meest wordt gekozen is de LED batten 120 cm.

Eenvoudig montage

Een LED batten aansluiten is vrij eenvoudig. Dit komt doordat iedere LED batten armatuur wordt voorzien van een 2-aderige aansluitkabel. Hiermee kan je de LED batten aansluiten op het lichtnet (220V). Ook wordt er bij iedere LED armatuur een installatiesetje meegeleverd. Hiermee kan je het armatuur direct tegen een plafond , muur of wand monteren.

LED Batten kopen

Een LED Batten kopen doe je natuurlijk bij LEDverlichtingszaak.nl. Naast een ruime keuze in verschillende armaturen leveren wij ook alles vanuit onze eigen voorraad. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je snel kunt genieten van het mooie licht dat uit de LED batten komt. Weet je nog niet helemaal zeker welk LED armatuur je moet kiezen? Neem dan met ons contact op. Onze experts helpen je graag verder in de keuze voor de juiste LED batten!