Toont alle 3 resultaten

Show sidebar

LED TL Armatuur

Een LED TL armatuur ook wel vaak een TL balk genoemd, is één van de meest voorkomende producten wanneer je opzoek bent naar LED TL verlichting. Op deze categoriepagina vindt je ons ruime assortiment in LED TL armaturen en andere relevante producten. Van klassieke LED TL armaturen tot aan de nieuwste LED batten technologie en zelfs de handigeT5 LED armaturen.

Een LED TL armatuur kopen doe je natuurlijk bij ledverlichtingszaak.nl. Niet hebben we alleen LED TL verlichting voor in- en rondom het huis maar hebben we ook TL armaturen voor zakelijk gebruik zoals voor in een magazijn, loods, garage etc.

Direct besparen op de energierekening

Het vervangen van oude TL armaturen en TL balken is niet alleen goed voor het milieu, ook pakt dit erg gunstig uit voor je eigen portemonnee. Het vervangen van oude halogenen TL bakken kan er namelijk voor zorgen dat er een flinke kostenbesparing op de energierekening plaatsvind. Dit kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot een besparing van maar liefst 80%.

Dit wetende is een investering in LED TL verlichting zeker een overweging waard.

Het kiezen van de juiste LED TL armatuur

Wanneer je een LED TL armatuur compleet wilt kopen dan is het verstandig om goed te kijken naar in wat voor situatie de LED TL armatuur gebruikt gaat worden. Ben je opzoek naar een LED TL armatuur voor binnen? Dan kun je het beste kijken naar onze IP20 TL LED verlichting. Deze zijn namelijk stofdicht. Echter bieden deze geen bescherming tegen vocht en waterstralen.

Wanneer je dus een LED TL armatuur buiten of in een vochtige ruimte wil gaan gebruiken dan is het verstandig om te kijken naar een LED armatuur IP65. Dit is een stof en waterdicht armatuur en is daarom uitermate geschikt om geplaatst te worden in vochtige ruimtes en voor buitengebruik.

Verschillende lichtkleuren

Hiernaast is het ook verstandig om te kijken naar wat voor lichtkleur eruit een LED armatuur of LED batten komt. De lichtkleur wordt altijd aangegeven in de kelvin (K). Over het algemeen komen drie verschillende lichtkleuren uit een LED armatuur: 2700K-3000K, 4000K en 6000K-65000K.

Als je een warme sfeer wilt creëren dan kun je het beste kijken naar een TL LED armatuur met een kelvinwaarde tussen de 2700K-3000K, dit wordt voornamelijk gebruikt in huishoudens. De meest gekozen lichtkleur is 4000K. Dit staat gelijk aan natuurlijk daglicht en wordt over het algemeen het meest gebruikt in een schuur, kantoorpand, winkelpand etc. Wanneer je echt helder wit licht wilt dan kun je het beste kijken naar de 6000K-65000K TL armatuur LED. Deze witte kleur wordt vaak gebruikt bij magazijnverlichting en werkplaatsverlichting.

Lichtsterkte

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de lichtsterkte van een LED TL armatuur. Je wilt namelijk voorkomende dat je teveel LED TL verlichting in de ruimte hebt zodat je verblinding kunt voorkomen. Ook wil je voorkomen dat er te weinig licht uit de TL armatuur LED komt zodat niet alles goed wordt verlicht.

De lichtsterkte van een LED armatuur wordt aangegeven in het aantal lumen. Voor het kiezen van de juiste lichtsterkte is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van het plafond. Hoe hoger het plafond is, hoe meer lumen je nodig zult hebben om alles goed te verlichten.

Bij een standaard hoogte van 3 meter wordt er een TL LED armatuur aangeraden met een aantal lumen van 1800 – 2400 lumen. Hiermee zorg je ervoor dat de ruimte goed wordt verlicht. Wanneer je hoogte hebt van 4 meter dan is het aan te raden om te kijken naar LED TL armaturen van 3600 – 4800 lumen. Bij een hoogte van 5 meter is het verstandig om te kijken naar een LED TL balk met een hoge wattage. Deze zijn er vanaf 7000 lumen.

Wanneer de ruimte hoger is dan 5 meter dan is het verstandig om te kijken naar onze LED high bay lampen in plaats van TL LED verlichting. Deze lampen zijn namelijk speciaal gemaakt voor het verlichten van hogere ruimtes.

Eenvoudige installatie

Het aansluiten van een LED TL balk is vrij eenvoudig. Dit komt doordat ieder LED armatuur is voorzien van een kroonsteentje. Hierdoor kan de LED armatuur makkelijk en snel worden aangesloten op het lichtnet. Een uitzondering hierop zijn de LED T5 armaturen. Deze worden geleverd met een 1,5 meter aansluitkabel met daaraan een eurostekker. Ook zijn deze voorzien van een aan- en uitknop.

Kom je er niet uit? Laat ons helpen!

Een LED TL armatuur compleet kopen doe je bij ledverlichtingszaak.nl. Kom je er na het lezen van onze informatiepagina´s nog niet uit? Laat het ons weten! Onze productspecialisten helpen je graag verder in de zoektocht naar de juiste LED TL armatuur voor jou. Voor grotere projecten kunnen we kosteloos een lichtplan op maat aanbieden.