Show sidebar

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

LED TL BUIZEN

Een LED TL buis, ook wel vaak een LED TL lamp genoemd, is één van de meest voorkomende LED lampen. Door de ronde vorm van de LED TL buis wordt het licht op een brede manier verspreid over de ruimte. Het aansluiten van LED TL verlichting is vrij eenvoudig. Je hoeft enkel de LED TL buis in een LED TL armatuur te draaien en deze aan te sluiten op het lichtnet.

Afhankelijk van het type LED armatuur kunnen LED TL buizen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Mede hierdoor kunnen LED TL lampen in veel verschillende situaties worden gebruikt. Denk hierbij aan het garages, showrooms. opslagruimtes en magazijnen. Ook in huishoudelijke situaties worden LED TL buizen gebruikt. Zo vindt je deze vaak terug op bijvoorbeeld een zolderkamer of in een schuur / berging.

Waar op letten bij het kopen van LED TL lampen?

Mocht je een LED TL buis willen gaan kopen dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten:

T5- en T8 LED TL buizen

Wanneer je opzoek bent om een LED TL verlichting te kopen dan ben je bij LEDverlichtingszaak.nl aan het juiste adres. Niet hebben we een ruim assortiment in verschillende LED TL buizen, ook zijn deze gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor voldoen onze LED TL buizen aan verschillende Europese keurmerken zoals de CE- en RoHS keurmerk. Daarnaast bieden we de LED TL lampen aan voor een scherpe prijs.

Kom je er nog niet helemaal uit? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze vakkundige experts helpen je graag verder om de juiste LED TL buis te kiezen voor jouw specifieke situatie.

Lichtkleur

Als je goed in kaart heb gebracht wat voor soort LED TL lamp je precies nodig hebt, kun je vervolgens gaan kijken naar wat voor kleur licht er uit de LED TL buis moet komen. Iedere situatie verreist weer een ander soort lichtkleur. Vaak kan er gekozen worden uit drie verschillende lichtkleuren:

• 3000K – 830: warm wit licht
• 4000K – 840: natuurlijk daglicht
• 6000K – 860: wit licht

Als je een warme sfeer wilt creëren in bijvoorbeeld een showroom dan kan je het beste kiezen voor een LED TL buis met een lichtkleur van 3000K – 830. Voor op het kantoor wordt vaak de lichtkleur 4000K – 840 aangeraden. Dit komt omdat deze lichtkleur het meest lijkt op natuurlijk daglicht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kantoorpersoneel hier het actiefst op werkt.

Voor op de werkplaats of in het magazijn wordt vaak de lichtkleur 6000K – 860 gebruikt, Dit omdat deze lichtkleur erg helder is waardoor alle kleuren optimaal zichtbaar zijn. Ook worden LED TL buizen met een kelvinwaarde van 6000K gebruikt bij tandartspraktijken en ziekenhuizen.

Verschillende lengtes en lumen (lichtopbrengst)

Hiernaast is het belangrijk om te kijken naar de lengte van het huidige armatuur. De drie meest voorkomende lengtes zijn 60cm, 120cm en 150cm. Mocht je de lengte van het armatuur niet meer weten dan kun je dit vaak terugzien in de Wattage van de LED TL buis.

In de onderstaande tabel kun je precies terugvinden welke (vervangende) Wattage vaak hoort bij welke lengte.

LengteWattageVervangend Wattage
60 cm9 Watt18 Watt
120 cm18 Watt36 Watt
150 cm24 Watt58 Watt

De Wattages zegt niet altijd veel over de lichtopbrengst dat uit een LED TL lamp komt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat wanneer je een 36W TL buis vervangt voor een 18W LED TL buis, deze meer of minder lichtopbrengst geeft. Dit heeft vaak te maken met de kwaliteit van de LED TL buis. Zo heeft bijvoorbeeld iedere 36 Watt TL buis zijn eigen hoeveelheid lichtopbrengst.

Omdat je wilt voorkomen dat je een TL buis vervangt voor een LED TL buis met minder lichtopbrengst staat tegenwoordig op iedere verpakking, en zelfs op sommige LED TL buizen, het aantal lumen. Het aantal lumen geeft de eenheid aan voor de totale hoeveelheid licht dat zichtbaar is voor het menselijk oog. Wil je dus een (LED) TL buis 1-op-1 gaan vervangen dan is het aan te raden om te kijken naar het aantal lumen. Dit is een specificatie die een stuk betrouwbaarder is ten opzichte van de Wattages.

High lumen

Eén van de laatste ontwikkelingen in de LED verlichting zijn high lumen producten. Een LED TL buis met high lumen is een energiezuinigere LED TL buis. Deze heeft meer lichtopbrengst per Watt. Gemiddeld heeft een kwalitatieve LED TL lamp +- 100 lumen per Watt. Mocht dit hoger zijn dan 110 lumen per Watt dan wordt er vaak gesproken over een high lumen LED TL buis. Doordat de lichtopbrengst van een high lumen buis veel hoger is hoef je bij grotere aantallen vaak minder stuks op te hangen wat resulteert in een extra besparing op de energierekening.

TL buis vervangen door led

Mocht je nog een ouderwetse TL armatuur hebben hangen dan is het mogelijk om hierin een LED TL buis te plaatsen. Voor meer informatie over het plaatsen van LED TL buizen in een TL armatuur raden wij het aan om ons blogartikel hierover te lezen: TL buis vervangen door LED.

Kort samengevat; ja, het is mogelijk om LED TL buizen in een oud TL armatuur te plaatsen. Echter moet je wel de TL armatuur zo ombouwen dat de LED TL buizen direct worden aangesloten op het lichtnet. Ook dien je de VSA voorschakelmateriaal uit het TL armatuur te verwijderen. In sommige gevallen dien je ook nog de starter te vervangen voor een LED starter.

Het plaatsen van LED TL buizen in een halogeen armatuur heeft wel enkele nadelen. Zo gebruikt het oude armatuur vaak meer stroom om alles om te kunnen zetten naar LED. Ook heeft dit effect op de levensduur van de LED TL buizen.

Wil je dus optimaal gaan besparen? Dan is het aan te raden om niet alleen de TL buizen te gaan vervangen maar ook de TL armatuur. Dit zorgt een langere levensduur van de LED TL buizen en een grotere besparing op de energierekening. Over het algemeen heb je de LED TL buizen binnen 1 a 2 jaar terugverdiend. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak en hoe lang de LED TL lampen precies aanstaan.

LED TL buis kopen

Wanneer je opzoek bent om een LED TL verlichting te kopen dan ben je bij LEDverlichtingszaak.nl aan het juiste adres. Niet hebben we een ruim assortiment in verschillende LED TL buizen, ook zijn deze gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor voldoen onze LED TL buizen aan verschillende Europese keurmerken zoals de CE- en RoHS keurmerk. Daarnaast bieden we de LED TL lampen aan voor een scherpe prijs.

Kom je er nog niet helemaal uit? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze vakkundige experts helpen je graag verder om de juiste LED TL buis te kiezen voor jouw specifieke situatie.